Навчальний тиждень "Календар вересня"

Навчальний тиждень №3: нові теми, проєкти й… виклики для батьків

До вивчення яких нових тем візьмуться цього тижня молодші школярі, які навчаються за освітньою системою «Світ чекає крилатих», і що їм для цього знадобиться

1 клас

У першому класі завершується пригадування та систематизація основ знань, здобутих дітьми в дитсадку. Поступово діти переходять до вивчення цілком нового для них матеріалу. Водночас учитель допомагає першокласникам освоювати ази письма.
Щотижня весь клас залучається до нового соціокультурного проєкту. Цього тижня тема звучить так: «Бережу життя і здоров’я». Клас поділиться на групи, кожна з яких отримає певне завдання в межах проєкту. 

Що мають знати батьки:

Ваші школярики проведуть вхідні селфі-аудити з математики й усесвіту. Нагадаємо: вхідний селфі-аудит НЕ є якимсь тестуванням. Він має на меті показати дитині, з якого місця вона стартує у вивченні НОВОЇ теми, що вона вже знає про неї «з життя». Пізніше дитина за допомогою цієї вправи навчиться ставити собі завдання: що саме вона хоче дізнатися, чого має намір досягти, вивчаючи певний матеріал. Це вміння — ставити чіткі цілі перед початком будь-якої справи — знадобиться школярику не лише в навчанні, а й упродовж усього його життя.
На уроках української мови діти вчаться писати розділові знаки, елементи рукописних букв, з’єднувати ці елементи між собою. На математиці вони вправлятимуться в розфарбовуванні спеціальних розмальовок, пошуку виходу з лабіринту, а на уроці хендмейду створять гольницю з тканини й паперу. Кожна із цих вправ розвиває не якусь одну, а відразу кілька здібностей вашої дитини. Але всі вони разом прискорюють розвиток дрібної моторики маленьких і ще незграбних пальчиків. Від сили, спритності, витривалості й гнучкості рук залежить не тільки почерк дитини, а й подальший розвиток її мислення! Отож оці «несерйозні» вправи на шкільному старті насправді дуже-дуже важливі.
На уроці всесвіту стартує навчальний проєкт, робота над яким триватиме не один тиждень. Ваша дитина обере одну із кількох запропонованих тем і виконуватиме його спільно з групою однокласників.
Учитель запропонує батькам провести консультації щодо обладнання робочого місця учня, навчання дитини правил особистої гігієни тощо. Крім того, класовод уже визначив, кому в класі потрібна допомога логопеда, тож за необхідності вам допоможуть записатися на консультацію до фахівця.

Коментарі