Навчальний тиждень "Здрастуй, школо!"


Навчальний тиждень № 1: розігріваємося перед марафоном

Чого навчатимуть вашу дитину цього тижня в школі/онлайн, кілька “крилатих” термінів і порада щодо однієї з проблем воєнного часу.
Вітаємо всіх батьків, які долучилися до освітньої системи “Світ чекає крилатих” з початком першого повноцінного навчального тижня! У цій публікації ми:

- дамо вам загальну картину того, що робитиме ваш школярик упродовж першої повної навчальної п’ятиденки;
- поділимося кількома статтями, в яких роз’яснюються незнайомі для новачків терміни (толока, селфі-аудит тощо).
- насамкінець поділимося інформацією, яку варто запам’ятати: вона може вам знадобитися в будь-який момент.

Чого чекати від першого тижня навчання

Перші два дні минулого тижня і вчителі, і діти присвятили, здебільшого “орієнтації на місцевості”. Упродовж тижня, що розпочався, всю енергію школяриків педагог спрямує на актуалізацію (тобто відновлення в пам’яті) знань, отриманих минулого року у дитсадку. Цей період необхідний дітям, як спортсмену — розігрів м’язів перед марафоном.

1 клас

Цей і наступний тиждень буде присвячений актуалізації знань, здобутих у садочку. А ще дітей, які відвідуватимуть школу, планомірно ознайомлять зі шкільною будівлею, всіма приміщеннями й подвір’ям, пояснять їхнє призначення і відповідні правила поведінки. У системі Цимбалару це називається “Шкільний старт”

Що варто взяти на олівець батькам:

  • Для школярів на очній формі навчання важливо вдягатися максимально зручно і практично. Під час повітряної тривоги першокласн(ик/ця) має якнайшвидше зібрати рюкзак, одягти курточку, за необхідності — перевзутися. При цьому дитина вже переживає стрес. Отож не ускладнюйте їй життя шнурками, численними ґудзиками, вибагливими в догляді тканинами, що потребують хімчистки тощо. І ніколи не лайте дитину, якщо по дорозі до укриття вона забруднила чи порвала одяг!
  • Упродовж найближчих двох тижнів очікуйте батьківських зборів. Уточніть у вчител(я/ьки), як він/вона проводитиме їх упродовж навчального року (очно чи онлайн), і плануйте свій час відповідно.

Коментарі