Навчальний тиждень "Мій край"


Навчальний тиждень №5: і знову діагностувальні роботи!

Захист проєктів, старт нових, купа діагностувальних робіт і креатив на арт-технологіях. А ще — поради батькам, чиї діти навчаються онлайн
Річ у тому, що цьогоріч у різних школах тривалість першої чверті різниться: десь передбачено вісім повних тижнів, а десь — сім. Ті школи, де канікули розпочнуться 3 листопада, йдуть точно за нашим 8-тижневим календарним планом. У школах, де канікули розпочнуться 24 жовтня, учителі щотижня трохи ущільнюють матеріал, отож щотижня випередження трохи зростатиме.
До того ж у деяких школах, де навчання очне, діти можуть і не піти на осінні канікули, щоби закінчити півріччя раніше й не ходити до школи, коли настануть морози. Десь вирішать перейти тимчасово на дистанційне навчання, десь зимові канікули подовжать… Словом, навчання може тимчасово розсинхронізуватися.
Ми вирішили й далі публікувати огляди тижня точно за календарним планом, але без перерви на осінні канікули. У такий спосіб після 24 жовтня ми синхронізуємося з усіма окриленими класами, а щодо деяких із них, які підуть на канікули з 3 листопада, навіть випереджатимемо графік. У такому разі ви зможете дізнаватися, що чекає на вашу дитину кожного тижня, на сайті «Світ чекає крилатих» https://svitchekaiekrylatykh/новини у статті, опублікованій на тиждень раніше.

1 клас

Головне, що мають знати батьки:

Першокласники візьмуться до вивчення алфавіту. Навіть якщо ваша дитина прийшла до школи, уже вміючи читати, ці уроки розвиватимуть уміння розрізняти друковані й рукописні букви, каліграфічно писати, читати з різними інтонаціями. До того ж школярики, навчаючись читати й писати, непомітно здобуватимуть багато нових знань із різних галузей!
Здавалося б, уроки математики тривають уже п’ятий тиждень, а діти ще не вивчили жодної цифри… Насправді вони здобувають дуже багато базових уявлень, без яких розуміти математику складно. Цього тижня, приміром, ваш школярик опанує основні поняття й терміни… геометрії.
На заняттях із предмета «Всесвіт» першокласники вивчатимуть рукотворні й нерукотворні матеріали. Вони розпочнуть навчальний проєкт «Корисне з некорисного».

Коментарі