Навчальний тиждень "Календар жовтня"


Навчальний тиждень №6: напружено навчаємося — і вивчаємо малу батьківщину

Наступного понеділка в огляді тижня №7 ми поділимося покликанням і на оцей — шостий — випуск. Словом, ніхто не почуватиметься обділеним😎.
1 клас
У першому класі стартує тижневий соціокультурний проєкт «Краще рідного краю немає». Щоби дізнатися багато нового не лише про Україну загалом, а й про рідне місто, ваші діти добиратимуть пісні, вірші, прислів’я, приказки, цитати відомих людей про рідний край. Досліджуватимуть природні ресурси, клімат й екологічну ситуацію в рідному регіоні і їхній вплив на здоров’я людей.

Головне, що мають знати батьки:

Програма передбачає екскурсію до місцевого краєзнавчого музею. Зважаючи на ситуацію, вчитель може замінити її на віртуальну подорож. У разі живої екскурсії потурбуйтесь про якнайзручніше взуття для дитини та зв’язок з учителем!
На заняттях з української мови стартує навчальний проєкт «Моя улюблена дитяча газета/ дитяча сторінка в місцевій чи районній газеті».
Під час занять із всесвіту першокласники навчаться розпізнавати штучні і природні середовища — як на ілюстраціях, так і у власному довкіллі. За можливості діти долучаться до впорядкування пришкільної території — з допомогою дорослих висадять молоді деревця й кущі.
На уроках арт-технологій діти вивчатимуть основні й похідні кольори, ознайомляться з різноманітними музичними інструментами і їхнім звучанням, а також дізнаються про особливості віршової та прозової мови, про ритм. Навчаться розрізняти скоромовки, чистомовки, лічилки й мирилки.

Коментарі